top of page
Sök
  • Skribentens bildwriter.stey

Fördelar med att installera ett batteri för hemmet som använder solenergi

Vi vet att det finns många fördelar med att installera solenergi. I detta blogginlägg ska vi berätta om varför man även bör ha ett batteri i sitt miljövänliga elsystem som komplettering.


Använd solenergi även när solen inte skiner

Med ett batteri kan du kan nyttja din solenergi även när solen inte skiner. Solceller levererar endast el när de får ljus på sig och kan inte i sig själva lagra någon energi. I genomsnitts- hemmet används den mesta elen på morgonen och kvällen som under långa perioder av året innebär mörka timmar. Genom att installera ett batteri kan du använda din solenergi även när solen inte lyser, vilket gynnar både plånboken och miljön!


Det är redan ett stort kliv åt rätt håll när man installerar solceller på sin fastighet. När man då dessutom kompletterar detta med ett batteri ökar man självförsörjandet ytterligare.

solel batteri
Reservel används för de mörka timmarna

Kapa energitopparna med batteri

Ett genomsnittshus räknat med ett familjehushåll på fyra personer gör av med ca 5 kWh per eftermiddag/kväll. På Stey har vi ett utbud av batterier mellan 4-24 kWh vilket innebär att de flesta privatbostäder kan driva sitt hus dygnet rund med hjälp av solenergi från och med mars månad till september.


Tack vare detta är du mindre känslig för höjda och svängande elpriser. Med ett batteri kan du kapa energitopparna som ofta uppkommer när energibehovet är som störst, vilket innebär att man sparar mer pengar. Du ökar även dina chanser till att skaffa ett grönt bolån.


När du installerar ett batteri i ditt hem ökar din fastighets energiklassning, vilket i många fall ger möjlighet till ett grönt bolån med ränterabatt. Du har då alltså rätt till 50% rabatt med Grönt ROT-avdrag. Alla som installerar ett batteri i hemmet har rätt till 50% avdrag på priset av både installation och material. Dagens kapacitet i förhållande till pris på batterier i kombination med ROT-avdrag gör det tämligen enkelt att räkna hem en investering av ett batteri.

dog christmas
Håll hela familjen varm i vinter!

Bättre solelsvärde med batteri

Många husägare väljer att sälja hälften av sin solel, vilket är en god idé. Dock är solelen man använder själv alltid värd mer pengar än vad solelen man säljer är. Batteriet laddas på så fort solcellerna producerar mer än vad som förbrukas. När det är som soligast på året laddas batterierna väldigt snabbt på bara ett par timmar, och när batterierna är fulla kan man alltså sälja överskottselen.


Det som alltså är fördelen med att ha ett batteri är att man har en kostnadsfri backup. Skulle man å andra sidan inte ha ett batteri kan man komma att behöva köpa till ytterligare energi när ens egna solenergin inte längre bistår. En normalstor svensk villa förbrukar ungefär mellan 25 till 75 kWh per dygn och batterier lagrar mellan 5-15 kWh. Det är alltså meningen att batterier både ska användas och laddas ofta.


Hör av dig till oss!

Om du funderar på att installera batteri eller solpaneler till ditt hem kan vi på Stey svara på dina frågor och erbjuda både produkter och installation till bra priser.

Läs mer om fördelar och tips om att installera solpaneler här!

Kontakta oss här!

Du är välkommen att även följa oss på sociala medier:


LinkedIn

Facebook

Instagram

Webb:

stey.se


48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page