top of page
Sök
  • Skribentens bildwriter.stey

Solceller, batteri och elbilsladdare - en komplett lösning för ett miljövänligare hem

Funderar du också på att installera solceller för ett miljövänligare elsystem i ditt hem? Har du kanske redan solpaneler men tänker att även ett batteri skulle vara en bra idé att ha? Eller kanske är det dags att köpa den efterlängtade elbilen och du behöver därför ett robust eluttag för att kunna ladda den? I detta inlägg går vi närmare in på de tre olika lösningarna som ett miljövänligare hem bör vara utrustat med.


Installera solceller - allt du behöver är ett tak

Så enkelt är det alltså - allt du behöver är ett tak, och givetvis även rätt lutning samt direkt solljus under större delen av dagen för att kunna generera solel till ditt hem. (Liten skugga som från t ex skorstenen eller flaggstången gör inget.)


Med egna solpaneler är du oberoende av den gemensamma elcentralen och är helt enkelt självförsörjande. På så vis har du även mer kontroll över din elkonsumtion och priset du betalar. Oftast behövs inget bygglov för att installera solceller på taket, så länge de sätts inom detaljplanen.


solceller
Stey-teamet installerar solceller hemma hos dig!

Hamstra solel med ett batteri

För att dra full nytta av din solel behöver du helst komplettera med ett batteri som laddas under de soliga dagarna. Med ett batteri kan du nyttja din solenergi även när solen inte skiner. Solceller levererar endast el när de får ljus på sig och kan inte i sig själva lagra någon energi. I genomsnittshemmet används den mesta elen på morgonen och kvällen som under långa perioder av året innebär mörka timmar. Genom att installera ett batteri kan du använda din solenergi även när solen inte lyser, vilket gynnar både plånboken och miljön!


Det är redan ett stort kliv åt rätt håll när man installerar solceller på sin fastighet. När man då dessutom kompletterar detta med ett batteri ökar man självförsörjandet ytterligare. Spana in vårt sortiment av batterier här.


solceller
Mera solenergi!

Laddbox för elbilen

Nästa steg mot miljövänligare elkonsumtion är att ha en laddbox hemma så att man enkelt kan ladda elbilen genom sina solceller. Laddboxen tar in ström från din solpanelsanläggning och för den vidare till ditt bilbatteri. Detta är ett av de mest miljövänliga sätten att generera el och “bränsle” åt din bil och du undviker fossila drivmedel. Det är även en mer ekonomisk lösning.


Laddboxen tillåter upp till fyra gånger snabbare uppladdning än traditionellt vägguttag. Dessutom är de specifika för bilar och är mer robust utformade för att eliminera risk för t ex elektrisk stöt eller brand. Du slipper även köer om du skulle ladda på allmän plats och det kostar avsevärt mindre pengar i längden att ha en hemma. Läs mer om laddboxar och allt vad de innebär här.


Garantier

Stey prioriterar kvalité och funktion har därför också valt att samarbeta med producenter som har lång garantiperiod. Garantierna kan skilja lite mellan olika produkter, men i flesta fall ser det ut såhär:

  • 5 års garanti på utfört arbete,

  • 12 års funktionsgaranti,

  • 12 års produktgaranti på solceller,

  • 12 års produktgaranti på växelriktare,

  • 25 års produktgaranti på optimerare,

  • 25 års effektgaranti på 80% solceller.

solceller
Moderna hem kräver solceller

Viktigt med miljövänlig energi

I en konstant föränderlig värld ser vi allt fler alternativ för miljövänlig energiproduktion framträda - vilket vi tycker är en viktig och positiv utveckling. Vi vill ta vara på solenergin och dess kraft i att försörja oss med el som inte sätter några spår i naturen.


Om du funderar på att installera förnybar och miljövänlig energi till ditt hem kan vi på Stey svara på dina frågor och erbjuda både produkter och installation till bra priser.


Kontakta oss här!


Du är även välkommen att följa oss på sociala medier:

Webb:


14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page