top of page
wavy-top-high.png
shutterstock_365284043.jpg

Så tjänar du pengar på dina Solceller

Låt inte överskottselen gå till spillo - Sälj det du inte använder

sun-animation.gif
wavy-top-high.png

Så tjänar du pengar på dina Solceller

Låt inte överskottselen gå till spillo - Sälj det du inte använder

Cover.png
sun-animation.gif

Få betalt för all överskottsel

Under delar av året kommer förmodligen dina solceller producera mer elektricitet än vad du förbrukar och då kan du enkelt sälja din överskottsel till elnätet.


Att sälja sin el är enkelt. När anläggningen är installerad och driftsatt kontaktar du titt elnätsbolag och anmäler att du framställer förnybar el. Priset du får för din el baseras på elbörsen Nord Pool och varierar mellan olika bolag, du behöver inte sälja el till samma bolag som du köper i från så jämför gärna vilket bolag som betalar bäst innan du tecknar ett avtal som mikroproducent. Elnätsbolaget du tecknat avtal med kommer då att byta ut din elmätare och ordna ett inmatningsabonnemang och sedan sköter resten sig själv.

Jar of Coins
shutterstock_468895277.jpg

För att du ska kunna sälja din el behöver följande krav uppfyllas:

Du har ett inmatningsabonnemang hos ditt elnätbolag

Du framställer förnybar el

Din elanläggning ska ha en huvudsäkring på högst 63 A och inmatningseffekten för produktionsanläggningen får vara högst 43,5 kW

Du måste vara fast ansluten till elnätet

Uttag och inmatning av el sker via samma huvudsäkring och elmätare

Du köper mer el än du säljer utslaget över ett helt år

Rätt till skattereduktion

Som mikroproducent av förnybar el har du även rätt till en skattereduktion på 60 öre per kWh för den överskottsel du matar in i elnätet. För att ha rätt till detta avdrag måste du anmäla till ditt elnätsföretag att du producerar förnybar el

Image by Helena Lopes
faded-loops-bottom-light-grey_edited_edi

Skaffa solceller - steg för steg

Se om din fastighet har vad som krävs

1. Offert

Börja med att mäta ditt tak i vår prisindikator för att få ett ungefärligt pris. Fyll sedan i dina uppgifter så bokar vi in ett besök för att ge dig en offert.

2. Bygglov och ROT

Så länge panelerna fästes i på ditt tak behövs i regel inget bygglov, är taket platt kan bygglovspliktig ställningar behövas för att få rätt vinkel. Självklart hjälper vi dig.

3. Offertgodkännande

Efter godkännande av offert planerar vi in tid för installation. Nu kan du förbereda elbolaget och eventuellt jämföra priser för försäljning.

4. Installation

Din solcellsanläggning monteras normalt på två dagar. Efter montage så driftsätter vi anläggningen och har en noggrann genomgång med kunden.

5. Mikroproduktion

Efter att du valt vilket elnätbolag som ska köpa din el tecknar du ett avtal för mikroproduktion. Elnätsbolaget kommer hem till dig och byter elmätare.

6. Producera

Nu producerar du din egen solenergi och samtidigt bidrar till att resten av Sverige kan ta del av grön energi. Följ slutligen din produktion direkt via appen.

Forest Road

Se vad det kostar hos dig

Räkna på ert hus
bottom of page