top of page
Sök
  • Skribentens bildwriter.stey

Allt om laddbox för din elbil - Stey guidar dig!

Uppdaterat: 28 mars 2022

Allt fler väljer att använda elbil eller hybridbil vilket innebär att en laddbox utanför hemmet eller arbetsplatsen är minst sagt praktiskt. Utbudet av laddboxar har expanderat i takt med den stora efterfrågan och det kan vara svårt som kund att veta exakt vad man ska välja. Utöver solcellsanläggningar erbjuder Stey även olika laddboxar och smidig installation. Vi hjälper dig att hitta rätt! Läs vidare för att få reda på mer om laddboxar och vad det innebär!


Så fungerar laddboxar

Enkelt sagt är en laddbox anordningen som laddar din elbil eller hybridbil och monteras oftast upp på väggen i ditt garage eller i carport. Laddboxen tar in ström från din solpanelsanläggning och för den vidare till ditt bilbatteri. Detta är ett av de mest miljövänliga sätten att generera el och “bränsle” åt din bil då du undviker fossila drivmedel. Det är även en mer ekonomisk lösning.


laddbox elbil
Det är kul att åka med i elbilen!

Fördelar med Laddbox

Förutom att det är mer miljövänligt och ekonomiskt blir det betydligt enklare att ladda bilen genom en laddbox hemma. Laddboxen tillåter upp till fyra gånger snabbare uppladdning än traditionellt vägguttag. Dessutom är de specifika för bilar och är mer robust utformade för att eliminera risk för t ex elektrisk stöt eller brand. Du kan helt enkelt känna dig mycket tryggare med en laddbox! Du slipper även köer om du skulle ladda på allmän plats och det kostar avsevärt mindre pengar i längden att ha en hemma.


Laddningshastighet - nu går det undan!

Du kan avgöra vilken modell du vill ha beroende på i vilken hastighet du vill kunna ladda bilen, t ex för 2, 4, 6 eller 11 mil per timmes laddning. Laddningshastigheten beror även på batteriets storlek och bilens kapacitet att ta emot ström.


Med vilka bilar är de kompatibla?

Vi erbjuder både typ 1 och typ 2-laddare. En typ 2-laddare är europeiskt standard (sedan 2018) och den vanligaste förekommande laddboxen i svenska hushåll.


Dubbelt upp!

Vi har laddboxar som kan ladda två elbilar samtidigt. Två stycken typ 2-uttag alternativt fasta laddkablar klarar laddhastigheter upp till 11 mil/tim. Fungerar även utmärkt till flerfamiljshus, föreningar och företag där de kan laddas samtidigt upp till 32 laddpunkter.


laddbox elbil
Snabb och smidig laddning

Viktigt att komma ihåg

Laddkabeln med kontrollbox som ofta följer med fordonet är avsedd för temporär laddning när fordonet befinner sig på platser som inte har tillgång till laddboxar. Den klarar oftast inte återkommande hög belastning under längre tider. Elsäkerhetsverket avråder därför regelbunden laddning i vanliga vägg- eller motorvärmarutag och rekommenderar istället att installera en laddbox som klarar hög belastning under lång tid.


Laddboxar för alla!

Stey erbjuder laddboxar anpassade föra alla bilmodeller och kan erbjuda säker laddning som motsvarar allas behov. Vi har även ett stort utbud av publika laddstationer mer riktigt snabb laddning som passar utmärkt i samfälligheter, BRF:er och kommuner som behöver stor kapacitet på ett smart sätt.


Grön teknik är framtiden

Många söker en lösning för en mer hållbar utveckling. Laddboxar symboliserar ett klimatsmart val och är även en ekonomiskt gynnsam lösning då solel är betydligt billigare än fossila drivmedel.

Om du funderar på att installera förnybar och miljövänlig energi och laddbox till ditt hem kan vi på Stey svara på dina frågor och erbjuda både produkter och installation till bra priser.

Läs mer om fördelar och tips om att installera solpaneler här!

Kontakta oss här!

Du är välkommen att även följa oss på sociala medier:

Webb:


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page